Ремонт на таблети

Ремонт на

Не по-малко разпространен проблем, с който може да се сблъскат собствениците на таблети е счупения екран. В този случай, ремонтът на таблета е неизбежен. По принцип, екранът е защитен със здраво стъкло, но при определен удар и то може да се счупи. Подмяната на екрана – това е скъпа услуга. Той се състои от две части: тъчскрийн и матрица. Ако е повреден само тъчскрийна, то този ремонт няма да е скъп, но ако матрицата също е пострадала, то цената на този ремонт ще бъде висока.

Екраните на таблетите се състоят от две части: от матрица и от стъклен сензорен екран (тъчскрийн). Най-често се разваля само последният, а матрицата остава непокътната. Много често, счупения тъчскрийн за известно време продължава да работи, но не препоръчваме да се бавите с ремонта, тъй като на първо място вероятността от повреда на матрицата в този случай се увеличава значително. В повечето таблети, тъчскрийна може да се заменя отделно от матрицата. Но ако екранът е напукан от силен удар или падане, или използвате таблета дълго време с напукан екран, има голяма вероятност матрицата също да е пострадала.

Една от най-честите повреди при таблетите е счупена букса.

Как да разберете, че буксата е повредена:

  • Таблета не се зарежда
  • Зареждането прекъсва, при промяна позицията на зарядното.

Ако таблетът ви се нуждае от смяна на батерията, ще ви даде няколко ясни признака, които няма как да объркате. На първо място се появява бързият спад на захранването. Изтощаването на батерията се случва за отрицателно време. Обикновено при подобен проблем падането й до минимални нива отнема само няколко минути, а за да ги поддържате в необходимите граници, трябва да използвате таблета, само ако е включен към зарядното.

Таблета не са включва – често това се дължи на неизправност в батерията или зарядното устройство, а също така са възможни и проблеми с процесора или прегряване. Определянето на естеството на повредата и решението може да се извършат само от компетентен специалист, след провеждането на съответната диагностика.

Извършвали сме множество такива ремонти и гарантираме, че ще направим всичко възможно, устройстово да работи безпроблемно. Услугата, която предлагаме представлява цялостно разглобяване, подсушаване и отстраняване на окисленията от засегнатите елементи. Ключът към успеха се крие в правилното почистване! След сглобяването тестваме обстойно тъч, звук, wifi достъп. Ако полеете вашият таблет веднага го изключете,  дори да работи, водата в него може да повреди дънната платка.

Изтриването на данните от устройството и връщането на фабричните настройки на таблета се нарича флашване. То се прави малко по-сложно и изисква малко повече време. Проблемът е, че всяко така наречено флашване носи сериозни рискове за устройството и така то може изобщо да не проработи повече. Колкото по-малко разбирате, толкова по-голям е риска нещо да се обърка.

Голяма част от запитванията в нашия сервиз са за ремонт на таблети. Както при смартфоните, таблетите са устройства, които лесно може да се повредят. Често проблемите там са хардуерни.